Friday , June 5 2020
Lajmi i fundit

Më 30 maj në Tivar: HAPJA E QENDRËS ISLAMIKE

Në Tivar më 30 maj do të hapet Qendra islamike kulturore, gjegjësisht xhamia “Selimia”.Qendra islamike Tivar, Islamski centar BarNë nga objektet më të bukura në regjion dhe qendra islamike fetare më e madhe në Mal të Zi e quajtur sipas sulltan Selimit të II, i cili e pushtoi Tivarin në vitin 1571.

Turqia dha më së shumti mjete që ky objekt të ndërtohet, ndërsa e kanë projektuar arkitektët e njohur nga Ulqini Selim Resulbegoviq dhe Fuad Mavriq.

One comment

  1. Ma e bukur dzamija ne ran …

Komento

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top