Wednesday , August 12 2020
Lajmi i fundit

Më herët se zakonisht: FILLOI MBLEDHJA E ULLINJVE

Ulliri, MaslinaMbledhja e ullinjve në Ullishtën e Ulqinit zakonisht fillon nga mesi i tetorit, por këtë vit nisi pak më herët.

Arsyeja është cilësia e mirë e ullinjve, gjë që është rezultat i kushteve të volitshme klimatike gjatë tërë vitit, por edhe implementimi i masave agroteknike në disa ullishta.

Përndryshe, prodhimi i ullinjve është më i mirë se vjet, kur praktikisht nuk kishte grumbullim. Por, kjo është prapë një e tretë e vitit 2013, i cili ishte jashtëzakonisht i frytshëm.

Sidoqoftë, ullinj dhe vaj këtë vit do të ketë kryesisht për nevoja personale të pronarëve.

Komento

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top