Friday , October 2 2020
Lajmi i fundit

Me ndihmën e TIKES: RIKONSTRUKTIMI I TYRBES SË FAMILJES PULTI

Tyrbe Pulti, Turbet PultiKëto ditë është në vijim rikonstruktimi i tyrbes së familjes Pulti, e cila ndodhet në qendër të Ulqinit. Pritet që, me përkrahjen e Agjencisë turke për bashkëpunim ndërkombëtar dhe zhvillim – TIKA, të gjithë punimet të përfundojnë deri nga mesi i nëntorit.

Ky monument i kulturës me dekada ishte krejtësisht i pambrojtur dhe i lënë shkatërrimit të kohës dhe vandalëve. Muret ishin të mbishkruara me grafitë, ndërsa në e tërë hapësira e mbuluar nga bari.

Me mjete të TIKES momentalisht po kryhet adaptimi i disa hapësirave në selinë e Bashkësisë islame në Ulqin.

Komento

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top