Friday , November 27 2020
Lajmi i fundit

Mesazhi i sheh Tahirit: JETA KA VETËM NDRYSHIME – KJE E ASHT EDHE DO T’JETË

Shejh TahiriShehu nga Kraja Tahir Kanaqi (1908 – 1985) ishte autoriteti shpirtëror i pakontestueshëm i cili me dijen dhe këshillat e tija ndihmoi mijëra njerëz.

Njëjtë si të gjithë sufitë e mëdhenj ishte poet i cili në një poezi të tijen na mësoi kuptimin e simboleve të përhershme të kohës:

Jeta, ka vetëm ndryshime

Së soset kurrë, ja me të vërtet

S’ka filles as s’ka mbarime

Kje e asht edhe do t’jetë.

Komento

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top