Monday , January 18 2021
Lajmi i fundit

Ministria e arsimit: LIBRAT MË LIRË DHJETË PËRQIND

Librat për shkollë fillore dhe të mesme për vitin e ardhshëm shkollorë do të jenë më të lira për 10.4 përqind lajmëroi ministri i arsimit Sllavolub Stjepoviq.

Stjepoviq, duke u përgjigjur pyetjes së deputetit, tha që mjetet për këtë janë siguruar nga rezervat e brendshme dhe me rishpërndarjen e parave brenda këtij resori qeveritar. “Çmimet e librave shkollorë në Mal të Zi nuk kanë ndryshuar në pesë vitet e fundit dhe janë kanë çmimin më të ulët në regjion dhe Evropë. Duke vlerësuar gjendjen e vështirë ekonomike dhe krizën e cila akoma nuk ka kaluar, kemi vendosur që ti ndihmojmë edhe më shumë prindërit në sigurimin e librave për nxënësit. E theksoi që bëhet fjalë për librat për nxënësit e shkollës fillore dhe të mesme, të cilët në Mal të Zi janë më shumë se 100.000”, tha ministri Stjepoviq.

Komento

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top