Thursday , May 28 2020
Lajmi i fundit

Ministria e Arsimit: MEGABIT KOMPJUTERAT EDHE PËR SHKOLLËN NË SHTOJ

MikrobitNë Sallën e Madhe të Ministrisë së Arsimit të premten u shënua fillimi i fazës së dytë të projektit “Shkollat për shekullin 21”, ndërsa për 10 shkolla, ndër të cilët ishte edhe “Marko Nuculloviq” në Shtoj, u ndanë mikrobit kompjuterat.

Sipas fjalëve të Arijana Nikolliq – Vuçiniq, drejtoreshës gjenerale të Drejtorisë për Arsim Parashkollor, Fillor dhe Inkluziv, përdorimi i mikrobitit nuk ka për qëllim që nga fëmijët të bëjë programues, por njerëzit e rinj të jenë kreativ dhe të mendojnë në mënyrë kritike dhe të zgjidhin probleme.

Mikrobitët i japin mundësi fëmijëve të moshës 10 deri në 14 vjeç që të hyjnë në botën e programimit dhe të jenë bartës kreativ të zhvillimit ekonomik.

Komento

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top