Wednesday , May 22 2019
Lajmi i fundit

Ministria e bujqësisë: PËRKRAHJE FERMERËVE TË ULQINIT

Ferma e Dhive, Farma kozaMinistria e bujqësisë dhe e zhvillimit rural ka deklaruar që edhe fermerët nga Ulqini të cilët merren me rritjen e racave autoktone të bagëtisë kanë fituar përkrahje financiare.

Siç theksohet, përkrahje jepet për krerë bagëti që mbanë dhe ishte 80 euro për lopë, ndërsa tetë euro për dele dhe dhi.

“Ministria do të vazhdojë me implementimin e kësaj mase të përkrahjes, me qëllim ruajtjen e racave të rrezikuara autoktone dhe llojeve dhe racave lokale të bagëtive, si dhe të llojeve bimore të cilët janë të rrezikuara nga erozioni gjenetik”, shtojnë nga resori Qeveritar.

Komento

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top