Thursday , August 13 2020
Lajmi i fundit

Ministria e bujqësisë: PUNËTORIA PËR ULLISHTARË MË 10 NËNTOR

UlliriNga Ministria e bujqësisë dhe zhvillimit rural të Malit të Zi kanë njoftuar se për ullishtarët e Ulqinit më 10 nëntor do të organizohet punëtoria.

Grupi që synohet janë ullishtarët që morën certifikatën me të cilën dëshmohet vjetërsia e ullinjve të tyre dhe e cila këtë vit është vërtetuar në Universitetin e Stambollit.

Certifikata, gjegjësisht prova për ekzistencën e gjatë të trungut, traditës së kultivimit të ullinjve dhe prodhimit të vajit të ullinjve, është pikënisje e mirë për regjistrimit e simbolit gjeografik, thonë nga Ministria.

Kështu, për shembull, është vërtetuar që ulliri në Valdanos, (i cili është në foto), është i vjetër 1892 vjetë.

Komento

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top