Tuesday , March 31 2020
Lajmi i fundit

MogUL: PREZANTOHET PROJEKTI “ME PËRGJEGJËSI PËR ULQIN”

Mogul konferencaTë hënën në Ulqin u prezantua projekti„Me përgjegjësi per Ulqin“, i mbështetur nga programi „Ta vendosim korrupsionin në muze“ i cili realizohet në partneritet me Qendrën për edukim qytetarë CGO, në bashkëpunim me Qendrën për monitorim dhe hulumtime -CEMI, OJQ Bonum nga Plevla, OJQ Ul-Info nga Ulqini dhe OJQ Za Druga nga Petrovci, dhe në bashkëpunim me Min. e administratës publike dhe Agjencinëpër parandalimin e korrupsionit, me mbështetjen financiare nga Delegacioni i BE në Mal të Zi.

Qëllimet e Projektit:

  1. Rritja e transparencës së punës së pushtetit vendorë dhe lufta kundër korupsionit në nivelin lokal
  2. Kyçja e organizatave të shoqërisë civile dhe qytetarëve në luften kunder korupsionit.

Me një vargë aktivitetesh gjatë gjashtëmuajëve, Mogul do të kontribuojë në rritjen e vetëdijes së komunitetit për problemin e korupsionit në Ulqin, duke informuar opinionin për pasojat që ka dhe që mund të ketë për komunitetin lokal.

Aktivitetet:

  1. Hulumtim/Anketë mbi perceptimin e qytetarëve për korupcionit
  2. Hulumtim/Anketë mbi perceptimin e qytetarëve për Planin e integritetit
  3. Tv emision me temën – korupsioni
  4. shpërndarja e fllajerëve me informata të rëndësishme për qytetarët, që kanë të bëjnë me korupsionin në nivel lokal
  5. hartimi dhe emitimi i tv spoteve për korupsionin
  6. Organizimi i ekspozitës me rastet e korupsionit në komunën e Ulqinit
  7. Trajnim për përfaqësuesit e shoqërisë civile
  8. Tryezë e rrumbullakët

Komento

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top