Thursday , February 27 2020
Lajmi i fundit

MONEDHA E ULQINIT

Anticki-Ulcinj_Historijska-karta_Farkëtorja në Ulqin filloi të punoi në çerekun e parë të shekullit XIV dhe ishte në funksion gati një qind vite.

Në të është farkëtuar nga bakri monedha autonome e qytetit. Ekzistonin tre lloje të monedhave të Ulqinit.

Në anën e përparme të njërës ishte, për shembull, qengji “Agnus Dei” me flamur, ndërsa përreth i shkruar teksti “MONETA DE DULCINO”. Në anën e pasme ishte Zonja e Bekuar me Jezu Krishtin në duar.

Monedha autonome e qytetit është  farkëtuar deri në vitin 1426 kur Ulqini pranon pushtetin suprem të Republikës Venedikase me kusht që “të ruhet autonomia e qytetit”.

 

 

Komento

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top