Wednesday , August 12 2020
Lajmi i fundit

Monumentet e Ulqinit: KRONI BEGUT NË ULLISHTË

Kroni i Begut, Begova cesmaDiku nga mesi i rrugës e cila shkon nëpër zemër të Ullishtës, prej Ulqinit kah Valdanosi, ndodhet kroni i Begut.

Ky objekt monumental guror nga shekulli 18 është përmendorja më e vlefshme e kultit të ujit, i cili me kujdes është kultivuar gjatë tërë historisë së këtij qytet.

Edhe pse është devastuar në mënyrë të konsiderueshme, ajo, në shoqërinë e ullinjve dhe fiqve qindravjeçar, vazhdon të shërbejë qëllimit të vet bazë.

Po ashtu dëshmon për pakujdesin e rëndë të qytetarëve momental të Ulqinit ndaj monumenteve të vetë.

Komento

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top