Saturday , July 4 2020
Lajmi i fundit

Në Bunë: ÇAFKA SQEPLUGË NË ISHULLIN PARATUK

Cafka Sqepluge, Caplja kasiikaraÇafka sqeplugë (Platalea leucorodia) është lloj shpendit i cili karakterizohet nga sqepi në formë luge, qafa dhe kaçiruba.

Formon çerdhe vetëm në ishullin Paratuk, në lumin Buna, ku u regjistruan deri në 32 çifte, njoftohet nga Qendra për mbrojtjen dhe vështrimin e shpendëve.

Për këtë lloj është e rëndësishme që të ruhet rrjeti i habitateve kënetore ku ajo pushon dhe ushqehet.

Me qëllim të mbrojtjes së çafkës sqeplugë është iniciuar aksioni gjithëpërfshirës të mbrojtjes së habitateve dhe përpilimi i planit të aksionit për mbrojtjen e saj i cili përfshinë të gjithë vendet ku ajo regjistrohet.

One comment

  1. LARG-NGA-ULQINI

    Populli le te largohet, vetem keni kujdes çafkat!

Komento

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top