Thursday , February 27 2020
Lajmi i fundit

Në fund të shek. 15: NGJALAT E STËRMËDHA NË BUNË

Jegulja, NgjalaPrifti nga Milanoja Pietro Kazolla (Pietro Casola) ka kryer pelegrinazhin në Jerusalem në vitin 1494 dhe gjatë kthimit nga Toka e shenjtë, në tetor të këtij viti, ka kaluar pranë Ulqinit.

Nga udhëtimi ai la një kronikë interesante, ku përveç të tjerash shpjegon edhe lumin Buna.

Kazolla tha se Buna buron nga Liqeni dhe se në atë lum ka peshk të tmerrshëm, ndërsa ngjalat janë të stërmëdha (… genera de terribili pessi maximamente anguile de smensurata groseza).

Komento

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top