Friday , June 5 2020
Lajmi i fundit

Në gryk të Bunës: KAPET BRESHKA ME ANTENË

Breshka, KornjacaPeshkatari nga Ulqini Adem Kraja me rrjetin e tij në gryk të Bunës ka kapur të mërkurën në mëngjes një gjë të pazakontë – breshkën e detit me peshë afër 30 kilogram, me antenë në mburojë, shkruan “Vijesti”.

Ai tha që breshka kishte në këmbë kodet dhe numrat e telefonit, ndërsa në mburojë numrat e telefonit dhe antenën. Mbas dy orëve, Kraja e lëshoi kafshën prapë në det.

Sipas fjalëve të përfaqësuesit të Institutit për biologjinë e detit nga Kotorri, bëhet fjalë për breshkën kokëmadhe. Shkencëtarët italian ia kanë vendosur antenën në mënyrë që të përcillet lëvizja e kësaj specie të mbrojtur në Adriatik gjatë periudhës njëvjeçare, shtuan ato.

Komento

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top