Thursday , February 27 2020
Lajmi i fundit

Në kepin Mendra: FENERI MË I VJETËR NË MAL TË ZI

MendraPesë kilometër prej Ulqinit, në kepin Mendra, në hyrjen jugore në gjirin e mrekullueshëm të Valdanosit, prej vitit 1886 ekziston feneri.

Ky është feneri më i vjetër në Mal të Zi dhe një nga të fundit në detin Adriatik në të cilën qëndron ekuipazhi njerëzor.

Meqë tash 130 vite pret detarët të cilët hynë në Adriatik, ky fener është i regjistruar në të gjithë hartat nautike botërore.

Biologu gjerman, dr Martin Shnajder-Jakobi, propozonte që prej Valdanosit deri në Kala të bëhet rruga për këmbësor në të cilën feneri Mendra do të ishte një nga atraksionet.

Komento

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top