Wednesday , August 5 2020
Lajmi i fundit

Në një varkë në Ulqin: VALVITË FLAMURI I BOROS DHE RAMIZIT

Cicko 1 (1)Ulqinaku dhe pronari i restorantit të njohur “Qiqkova çarda” në Adë, Qiqko Bogojeviq, këto ditë befasoi të gjithë ato që patën rastin të shohin anijen e tij.

Ai varkën e vetë, të ankoruar në Kacemen e Ulqinit, e ka stilizuar me dy flamuj ku janë të shkruar emrat e Boros dhe Ramizit.

“Këto flamuj asociojnë në disa kohëra më të mira, në “vëllazërim bashkimin” e dikurshëm, në tolerancën ndëretnike dhe ndërfetare dhe në një bashkëjetesë fantastike të të gjithë popujve në këto hapësira. Për fat, në Ulqin të gjitha këto janë ruajtur dhe e gjithë kjo harmoni shërben si shembull pozitiv, çdo kund në botë, sidomos në rrethinën tonë. Patjetër, Qiqkoja tërë këtë e interpreton në mënyrën e vet origjinale”, shkroi kroniku i Ulqinit Ismet Karamanaga duke shtuar se Qiqkoja donë detin, peshkun, varkat, Ulqinin dhe, patjetër, surprizat e këndshme.

Komento

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top