Wednesday , February 19 2020
Lajmi i fundit

Në vjeshtë: HANI SA MË SHUMË GËSHTENJA

kesten-geshtenjaNë shpatet veriore të Pinjeshit dikur kishte shumë trungje të gështenjës. Toka e lagësht, me pak diell, i përshtatej këtij druri shumë të pasur me vitamina dhe minerale.

Gështenja, për shembull, ka për qindje shumë të lartë të niseshteje (mbi 44 për qind), për çka është më e ngjashme me pataten dhe misrin se sa me frutat arrore.

Gjatë sezonit të gështenjave këtë superushqim duhet konsumuar sa më shumë dhe për rezultate më të mira rekomandohet ngrënia e deri në 85 gram në ditë.

Gështenja po ashtu ndikon si qetësues, është ideal për gratë shtatzënë, ruan zemrën dhe ndihmon tek sëmundjet e veshkave dhe barkut.

Komento

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top