Wednesday , January 20 2021
Lajmi i fundit

Nga libri i recetave i motrave Bibeziq: ZARA HARAPESHA

ZaraZara harapesha ishte emri i gatueses së amelcinave (ëmbëlsirave), e cila jetoi në fillim të shekullit XX në Ulqin.

Ajo i bënte të gjitha amelcinat tradicionale për njerëzit që kishin shyqyre në shtëpitë e tyre dhe ishte e mirë në punën që bënte.

Përndryshe, fjala Zara do të thotë e shkëlqyeshme, e ndritshme, e bukur si lulja dhe është emri i mbesës time të vogël (mbesës së Adaletës, shënim i redaktorit), prandaj e kam edhe më për zemër.

Zara harapesha u pikturua në mënyrën autentike, me bohçe dhe dimi, si dhe me prapavijën prej guri, nga piktori ulqinak Rudi Goga.

Komento

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top