Monday , May 25 2020
Lajmi i fundit

Një maji: PAK ARSYE PËR FESTË TË PUNËTORËVE

Ulcinj, Ulqin, Kalaja, Stari grad, Mala plaza, Plazi i vogel, Rana, PristanDita ndërkombëtare e punës, Një maji, punëtorët në Ulqin nuk do ta festojnë në mënyrë të organizuar. Sepse, arsye për festë praktikisht nuk ka.

Gati dy mijë njerëz, kryesisht të rinj, janë të papunë. Një pjesë e madhe e atyre që kanë fat të punojnë, marrin pagat me vonesë.

Paga mesatare në Ulqin në mars, sipas të dhënave të Monstatit, ishte 399 euro dhe ishte më e vogël për 20 për qind se mesatarja në nivel shtetëror.

Në krahasim me kohët e kaluara, mbesin kujtimet për festimet e një majit. I cili festohet sot në „Copacabana“, por kjo është fare diçka tjetër.

Vetëm emri ka mbetur i njëjtë.

Komento

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top