Thursday , January 23 2020
Lajmi i fundit

PAMJA E MONEDHËS SË ULQINIT

Monedha e UlqinitRilindja ekonomike e Ulqinit në fillim të shek. 14 ka kushtëzuar që aty, si edhe në vendet tjera të rëndësishme të Adriatikut, të fillojnë të prodhohen monedhat. Ishte kjo dëshira për prestigj dhe afirmim të autonomisë së qytetit.

Në Ulqin është punuar monedha prej bakrit, në tre versione.

Monedha autonome është prodhuar deri në vitin 1426 kur Ulqini pranoi pushtetin e lartë të Republikës Venedikase me kusht që “të ruhet autonomia e qytetit”.

Komento

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top