Sunday , February 23 2020
Lajmi i fundit

Para 130 vitesh: LLOYD-i MBANTE LIDHJEN ME ULQIN

LloydLloyd-i austriak (gjer. Österreichischer Lloyd, ita. Lloyd Austriaco nga 1921. Lloyd triestino) ishte shoqëria e parë dhe më e madhe e anijeve në Adriatik. U themelua në Trieste në vitin 1833. Idhull e kishte Lloyd-in londinez.

Nga 1 tetori i vitit 1886 linja të cilën e vendosi Lloydi nga Triesti deri në Shqipëri shkonte nëpër Ulqin.

Kjo lidhje funksionoi deri në fillim të Luftës së Parë Botërore në vitin 1914.

Komento

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top