Sunday , September 27 2020
Lajmi i fundit

Pasuria e fondit të peshkut: NË ULQIN 107 LLOJ TË PESHKUT

jesetraBregdeti i Ulqinit dhe delta e Bunës vazhdojnë të jenë, përkundër të gjithë ndikimeve negative të njeriut, habitat shumë i rëndësishëm i peshqve.

Ekspertët gjerman në këtë zonë kanë regjistruar 107 lloj dhe nënlloje të peshkut (në det, Bunë dhe Liqe të Shasit).

Në Bunë, përndryshe, mund të gjenden 13 lloje të peshkut të cilët migrojnë nga Liqeni i Shkodrës në det Adriatik dhe e kundërta. Ndër to është edhe Blini (Acipenser sturio) e cila bënë pjesë në llojet e rrezikuara.

2 comments

  1. blini ne bune nuk isht xan prej 1992! Egzemplart e fundit te ksaj specje gjnden ne lumin Po. Jane ne numer njeshifrore edhe esht specie ne mbrojtje.

  2. Edhe shum lloj peshqesh jemi duke i humbur per shkak te peshkimit te paligjshem me ,,leje,, qe po i leshojne shoqerija e peshkimit te Ulqinit.Numrin e lejeve qe duhet te ja leshojne peshkatareve te Ulqinit ata ja shesin te huajve dhe ato e masakrojne.

Komento te ulqinaku Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top