Tuesday , October 20 2020
Lajmi i fundit

PB, IQK, FORCA dhe ASH: NUK SHKOJMË NË BISEDIME RRETH QEVERISË KALIMTARE

FOTO SA SUSRETA BS,HGI,FORCAKlubet e deputetëve të Partisë boshnjake, Iniciativës qytetare kroate, Forcës dhe Alternativës shqiptare kanë refuzuar ftesën e liderëve opozitar për takim të përbashkët në të cilin do të shqyrtohet iniciativa për formimin e Qeverisë eventuale kalimtare të unitetit nacional.

Këto parti të popujve pakicë vlerësojnë se çështja e Qeverisë së unitetit nacional nuk mund të jetë prioritet momental i politikës së popujve pakicë, por se ekzistojnë shumë çështje tjera të hapura për të cilët dëshirojnë të bisedojnë dhe nëpërmjet dialogut të vijnë deri tek modelet e bashkëpunimit të cilët do të zvogëlonin dallimet politike, ndërsa, siç deklaruan, do të rrisin angazhimin në ndërtimin e Malit të Zi, si komunitet shumënacional, të qytetarëve të lirë dhe popujve të barabartë, në rrugën drejt forcimit të integrimeve evropiane dhe anëtarësisë në NATO.

Komento

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top