Wednesday , February 19 2020
Lajmi i fundit

Peloidi i Ulqinit: CILËSOR SI AI NË DETIN E VDEKUR

peloid-blato-baltaNjë studim shkencor ka treguar që peloidi (balta minerale) nga Kriporja e Ulqinit nuk është më i dobët për nga cilësia se balta minerale nga brigjet e Detit të vdekur.

Ky peloid, përndryshe, prej kohësh përdoret në formë të kompresës nga balta, maskës dhe preparateve topikale për trup, ndërsa preparatet shiten në tërë botën.

Peloidi krijohet me grumbullimin shumëvjeçar të elementeve natyror dhe është shumë efektiv për sëmundjet reumatike dhe dermatologjike.

Peloidi në basenet e Kripores ndodhet në thellësinë prej 1,5 metër nga sipërfaqja, në shtresën me trashësi deri në 10 metër, e me trashësi mesatare prej rreth 3,5 metër.

Komento

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top