Thursday , February 27 2020
Lajmi i fundit

PELOIDI NË KRIPORE

Balta minerale (peloidi) shtrihet rreth baseneve të Kripores së Ulqinit. Hulumtimet shkencore kanë vërtetuar që ajo për nga vetitë shëruese është një nga më cilësoret të gjetura dhe të hulumtuara deri tani në Mesdhe.

Ky peloid përmban koncetrim të lartë të mineraleve të ndryshme, materieve organike si dhe disa veti antimikrobe, dhe mund të përdoret posaçërisht për regjenerimin dhe revitalizimin e lëkurës.

Analiza e mostrës së peloidit të Kripores ka treguar që ajo nuk është mbrapa për nga cilësia me baltën minerale nga Deti i vdekur, nga ku prodhohen preparatet që shiten në të gjithë botën.

Komento

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top