Sunday , June 16 2019
Lajmi i fundit

Përkujtim: PARA 20 VITESH U BOMBARDUA MAVRIANI

Brdo MavrijanPara dy dekadash, me 24 mars të vitit 1999, zyrtarisht filloi sulmi i Aleancës Veri-atlantike (NATO) ndaj Republikës Federative të Jugosllavisë, gjegjësisht Serbisë dhe Malit të Zi.

Por, sulmi i parë nisi një natë më herët. Aeroplanët e NATO-së bombarduan malin Mavrian, mbi gjirin e Valdanosit, në të cilin ishin të vendosur sistemet e radarëve të Ushtrisë së atëhershme Jugosllave.

Nuk dihet se a u qëlluan objektivat në Mavrian, por e dimë se një predhë përfundoi në Krruç.

Komento

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top