Thursday , January 28 2021
Lajmi i fundit

Plantazhi shembullor i O.Kallabës në Malin e Brisë: SHPËRBLEHET ME MEDALJEN E ARTË PËR CILËSINË

KallabaNë manifestimin më të madh rajonal të ullishtarëve dhe prodhuesve të vajit, “Noqnjak”, i cili mbahet në Zarë, ullishtari i njohur nga Ulqini Osman Kallaba fitoi dy medalje ari për cilësinë e vajit.

Edhe pse u shpërblye edhe më herët, këto janë çmimet më të vlefshme të njeriut dhe entuziastit të ullishtarisë, por edhe për tërë Ulqinin.

Osmani me mundin, përpjekjen dhe dijen e madhe për 11 vite, në tokën familjare në Malin e Brisë, krijoi plantazhin e mrekullueshëm me mbi 1.500 rrënjë ullinj. Është interesante që në këtë ullishtë ekzistojnë nëntë lloje të kësaj bime të bekuar.

Kallaba pret që vjelja e sivjetme e ullinjve në plantazhin e tij, e cila planifikohet për fundin e tetorit, do të jetë e bereqetshme.

Përndryshe, vaji me cilësi shumë të lartë prodhohet si rezultat i një sërë faktorësh: kushteve të shkëlqyeshme klimatike, vjeljes me dorë të ullinjve dhe përpunimit të shpejtë, prandaj edhe mban çmim dhe vlerësim të lartë.

Komento

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top