Tuesday , June 18 2019
Lajmi i fundit

Podgoricë: KADARE ANËTAR I RI I AKADEMISË MALAZEZE TË SHKENCAVE DHE ARTEVE

kadareAkademia Malazeze e Shkencave dhe Arteve, në mbledhjen zgjedhore të Kuvendit të Akademisë, zgjodhi anëtarët e ri të çrregullt, të rregullt dhe ato të jashtëm.

Ndër tre anëtarët e sapo pranuar nga jashtë është edhe shkrimtari i njohur shqiptar Ismail Kadare (82).

Përndryshe, ai jeton dhe krijon në Paris dhe është anëtarë i Akademisë franceze të shkencave morale dhe politike.

Për veprat e veta ai u shpërblye me shumë çmime ndërkombëtare.

Komento

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top