Sunday , July 5 2020
Lajmi i fundit

Protestë: KËRKIMET E NAFTËS JANË TË RREZIKSHME

Kor 1Aktivistët e Shoqatës SOS për Adriatikun dhe Koalicionit për Zhvillim të Qëndrueshëm të enjten në Ulqin protestuan për shkak të kërkimeve të naftës dhe gazit në nëndetin tonë.

Siç transmeton Vijesti, ato në urën mbi Bunë hapën transparentët dhe mesazhet “Stop fracking” dhe “Stop busenju Jadrana” (Stop shpimit të Adriatikut), si dhe për aktivitetet e veta folën me turistët në Surf kite klubin “Loop”.

“Nga Ada e Bunës kemi dërguar mesazhet kundër shpimit të Adriatikut për shkak të kërkimit të naftës dhe gazit. Shërbimet kompetente ishin shumë ekspeditive. Inspektorët e Policisë Komunale dhe të Drejtorisë së Policisë erdhën menjëherë pas denoncimit. Folëm me ato, ato e kuptojnë luftën tonë për ruajtjen e natyrës, dhe hartuan procesin zyrtar”, tha organizatori i protestës Mirsad Kurgash.

Komento

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top