Sunday , July 21 2019
Lajmi i fundit

Qendra e Kulturës: TË ENJTEN FILLON FESTIVALI I 30 “SKENA VERORE” – PROGRAMI

image1 (2)Është një kënaqësi dhe nderë e veçantë për ne si organizatorë t’Ju ftojmë të jeni pjesë e Manifestimit më të madh Kulturo-artistik të qytetit tonë.

“Skena Verore” sivjet shenon histori, respektivisht 30-vjetorin e egzistencës saj. Ky ka qenë një stimulim edhe më i madhë për të gjithë ne që programi i këtij viti të korespondojë me vlerat dhe emocionet të cilat i bartë kjo Festë.

Ne emër të Qendrës për Kulturë – Ulqin, falenderojmë Ministrinë e Kulturës, Komunën e Ulqinit si dhe Organizaten Turistike për përkrahje të vazhdueshme të këtij projekti.

Poashtu falenderojmë të gjithë afaristët të cilët kanë besuar dhe treguar gatishmëri të jenë pjesë e këtij projekti: DOO Kasmi Company, Agjensia “Dina Travel”, Restaurant “Higo”, Kafe Ulqini, Hotel “Pirate”, Bar “Provocateur”, Fabrika “Kurti”, Bar “Big Ben”.

Hapja Solemne e “Skenës Verore 2018”, mbahet te Enjtën me datë 19.07.2018, në ambientin para Muzeumit të Ulqinit.
Jeni të Mirëseardhur!
Me respekt, Drejtori i Qendrës së Kulturës, Musa Hoxhiq

Zhanrri Vepra Data
Hapja Solemne

“Skena Verore 2018”

Svečano Otvaranje

“Letnja Scena 2018”

 

 

19.07.2018

21:00 h

Teater “Rrno për me tregue” Regjia: Milto Kutali, Aktor: Arben Derhemi, Autor: At Zef Pllumi

“Rrno për me tregue” Režija: Milto Kutali, Igra: Arben Derhemi, Autor: At Zef Pllumbi

20.07.2018
Muzikë “ Nata e kenges se lehte”Serenata

Mbremje Muzikore, Percjellja Instrumentale:Anton Kaftalli, Ares Fani, Islam Axhemovic, Kendojnë: Artemisa Mithi, Ajland Fani

“Veče zabavne muzike” – Serenata

Muzičko Veče, Prof: Anton Kaftjalli, Ares Fani, Islam Adzemovic

Pjeva: Artemisa Mithi, Ajland Fani

21.07.2018
Teater  “ Sy N’Sy” – Komedi, Autor: Bashkim Alaj, Luajnë: Jetmira Hoxha, Bashkim Alaj dhe Edina Mustafiq

Vokaliste: Jetlira Hoxha, Percjellje Instrumentale: Imi Nimanbegu

“Sy N’Sy” – Komedija, Autor: Bashkim Alaj, Igraju: Jetmira Hoxha, Bashkim Alaj i Edina Mustafiq

Muzička Pratnja: Jetlira Hoxha, Gitara: Imi Nimanbegu

 

23.07.2018
Teater, Ekspozite  “Mirovna Misija” QK Bijello Polje, Regjia: Slobodan Marunoviq, Teksti: Jovana Bojović, Luajnë: Sanjin Hajdaragić, Predrag Vukojević, Sanja Ćirović, Deniza Halilović, Derviš Hadžikić  dhe Damir Crnovršanin.

“Zyra doganore e Tivarit 1928” Arkiva Shtetrore, Filiala Ulqin, Foto-Ekspozite e dokumentave doganorë – Ulqin

 

“Mirovna Misija” CK Bijelo Polje, Režija:Slobodan Marunović, Tekst: Jovana Bojović, Igraju: Sanjin Hajdaragić, Predrag Vukojević, Sanja Ćirović, Deniza Halilović, Derviš Hadžikić  i Damir Crnovršanin.

“Carinarnica II Reda Bar” – Državni Arhiv, Filiala Ulcinj, Foto-Dokumentarna Izložba – Ulcinj

26.07.2018
 

Mbremje Letrare

 

 

“ Kalimera Poetike – Basri Çapriqi” – Art Club, Mbrëmje homazh për Basri Çapriqin

“Poetska Kalimera – BasriÇapriqi” – Art Club, Homaž Veče za Basri Çapriq

27.07.2018
 

Mbremje Letrare

 

 

 

“ Kalimera Poetike – Basri Çapriqi” – Art Club, Mbrëmje autoriale me poeten dhe skenaristen  Natasha Lako

“Poetska Kalimera – BasriÇapriqi”– Art Club, Autorsko Veče: Natasha Lako

28.07.2018
Mbremje Letrare “ Kalimera Poetike – Basri Çapriqi” – Art Club, Mbrëmje autoriale me poetin Salajdin Salihu

“Poetska Kalimera – BasriÇapriqi” – Art Club, Autorsko Veče: Salajdin Salihu

 

29.07.2018
Mbremje Letrare

+

Film

 

 

Promovimi i Librit:“Ulqini – Florini”– Ismet Karamaga, Organizator i Mbremjes:Muzeu i Ulqinit,

“Cervantes”- NGO Ad Hoc, Regjia: Robert Jankoviq, Producenti: Astrit Lajka, Luajnë:Shefqet Luca, Suad Mehmeti, Osman Leskovac, etj.

 

Promocija Knjige: “Ulqini – Florini” – Ismet Karamanaga, Organizator večeri: Muzeum Ulcinja

 

“Cervantes”- NGO Ad Hoc, Režija: Robert Jankoviq, Producent: Astrit Lajka,

Igraju: Shefqet Luca, Suad Mehmeti, Osman Leskovac, itd.

30.07.2018
Ekspozite “Thesaret Natyrore te Ulqinit” Hapja e Javës së Ruajtjes të Mjedisit me Ekspoziten e fotografive: “Comparisson A Giant – Ulcinj”

“Ulcinjska Prirodna Blaga” Otvaranje nedjelje zaštite životne sredine, sa Izložbom Fotografija: “Comparisson A Giant – Ulcinj”

 

 

02.08.2018
Pauze Zhvendosje e programit në Shetitore:

Hapja Solemne e  “Panairit të Librit 2018”

Premještaj Programa na Pristanu:

Svečano Otvaranje “Sajma Knjige 2018”

03.08.2018
Film “ Rrugëtimi nëpër Gjenerata” – Film Dokumentar, Regjia: Edina Mustafiq,

“Biodiverziteti i Ulqinit” – Film Dokumentar,

 

“ Rrugëtimi nëpër Gjenerata”– Dokumentarni film, Režija: Edina Mustafiq,

“ Biodiverzitet Ulcinja” – Dokumentarni Film

04.08.2018
Panel Diskutimi “Prezantimi i Projekteve dhe Kërkimeve”– Tryezë e rrumbullakët me ekspert të lëmisë: Ruajtja e Mjedisit

 

“Prezentacija projekata i istraživanaja”  – Okrugli sto i diskusija sa ekspertima iz oblasti životne sredine.

05.08.2018
Muzikë

 

 

“Nata e këngës Qytetare” – Nata eKllapave te Ulqinit

“Veče izvornih pjesama” – Veče Ulcinjskih Klapa

 

09.08.2018
Film “Mirsada”  Film dokumentar, Regjia: Danilo Marunović,

 

“Mirsada”  Dokumentarni Film, Režija: Danilo Marunović

10.08.2018
Mbremje Letrare

+

Panel Diskutimi

Panel diskutimi

“Veprimtaria botuese në kulturen shqiptare (bashkëpunimi ndërkufitar dhe lidhja regjionale)Jovan Nikolaidis, Perurim i librit: “Shqipëtarët dhe Unë”,

Panelist: Jovan Nikolaidis, Flaka Surroi, Gazmend Citaku, Udheheqëse e programit: Ardita Rama

 

Diskusija: “Izdavačko Stvaralaštvo u albanskoj kulturi (Međugranična saradnja i regionalna povezanost)” – Jovan Nikolaidis, Promocija Knjige: “Albanci i Ja”, Panel: Jovan Nikolaidis, Flaka Surroi, Gazmend Citaku

Vodi Program: Ardita Rama

 

11.08.2018
Muzikë Mbrëmje Muzikore Klasike – Kvarteti Harkor “Friend’s” dhe Soprano: Prof. Shqipe Zani (Mjeshtër i Madh)

Prof. Ramazan Peku – Violinë

Miron Peku – Violinë

Etleva Katroshi – Violë

Andi Alimemaj – V/Çello

Klasično Muzičko Veče: – Kvarteti Harkor “Friend’s” dhe Soprano: Prof. Shqipe Zani

 

12.08.2018
Teater “Jamni Distrikt” – CZK Tivat,  Regjia: Kokan Mladenoviq, Teksti: Milena Blogovac, Luajnë:  Isidora Simijonović, Jelena Graovac dhe Nina Nešković

“Jamni Distrikt” – CZK Tivat,  Režija: Kokan Mladenović, Tekst: Milena Glogovac, Igraju: Isidora Simijonović, Jelena Graovac dhe Nina Nešković

13.08.2018
Mremje Letrare Hajro Ulqinaku– Mbrëmje Autoriale: “Jeta dhe Krijimtaria”

Përcjellje Muzikore, Violinë: Ardit Lika

Hajro Ulqinaku – Autorsko veče: “Život i Delo”

Muzička Pratnja: Violina – Ardit Lika

15.08.2018
Teater

Për

fëmije

“Hana dhe Dielli” Teatri i Prishtinës, Regjia: Kaltrim Balaj, Teksti: Besnike Arifi, Luajne: Burim Koprani dhe Besnike Arifi

“Hana dhe Dielli” , Režija: Kaltrim Balaj, Tekst: Besnike Arifi, Igraju: Burim Koprani i Besnike Arifi

 

16.08.2018
Teater

Për

fëmije

“Bajka o Bajkama” Teatri i Prijepoljes, Regjia: Admir Šehović, Luajnë: Amina Ćosović, Tarik Hanić, Amra Tumbul, Adna Kriještorac, etj.

“Bajka o Bajkama” Teatar Prijepolje, Režija: Admir Šehović, Igraju: Amina Ćosović, Tarik Hanić, Amra Tumbul, Adna Kriještorac, itd.

17.08.2018
Muzike Muzikë për të rinjë, Grupi “Offchester” – Prishtine

Muzika za Omladinu, Grupa: “Offchester” – Pristina

18.08.2018

Komento

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top