Monday , May 21 2018
Lajmi i fundit

Qendra për kulturë: PREZANTOHET JETA DHE BIBLIOTEKA E KADI MUJALIT

KadijaNë organizim të Bashkësisë islame në Mal të Zi dhe Institutit “Junus Emre”, në Qendër për kulturë të premten mbrëma u mbajt panel diskutimi për kadiun e fundit të Ulqinit, hafiz Husein Mujalin (1854-1940), si dhe për bibliotekarin në Ulqin në periudhën Osmane.

Për këtë folën kryeimami i Ulqinit Ali ef. Bardhi, Mr. Behlul Kanaqi, Dr. Ruzhdi Ushaku, Mustafa Canka dhe Sami Misheri.

Në tubim ishin rreth 150 persona, duke përfshirë këtu edhe reisin e BI Rifat ef. Fejziq, ministrin për të drejtat e njeriut dhe të pakicave në Qeverinë e Malit të Zi Mehmed Zenken, përfaqësuesit e Ambasadës së Turqisë, zyrtarët lokal, si dhe pasardhësit e kadi Mujalit.

Komento

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top