Monday , May 21 2018
Lajmi i fundit

Qeveria: EDHE GREKËT DO TË HULUMTOJNË NAFTËN NË NËNDETIN E ULQINIT

Nafta UlqinPërfaqësuesit e Qeverisë së Malit të Zi dhe kompanisë greke Energean Oil&Gas do të nënshkruajnë nesër Kontratën për koncesion për prodhimin dhe hulumtimin e naftës në nëndetin e Ulqinit, shkruan Dnevne novine.

Siç thuhet, koncesioni zgjatë 30 vite dhe përfshinë dy blloqe, në kufi me Shqipërinë.

Me nënshkrimin e kontratës me kompaninë greke, numri i përgjithshëm i blloqeve të cilët janë dhënë për hulumtimin e nëndetit të Ulqinit do të gjashtë.

Qeveria në mesin e shtatorit të vitit të kaluar ka nënshkruar një kontratë për koncesion për prodhimin e hidrokarbureve në nëndetin e Ulqinit, me përfaqësuesit e konsorciumit italian-rus Eni Novatek. Ai përfshinë katër blloqe.

Komento

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top