Wednesday , October 16 2019
Lajmi i fundit

Qeveria: FILLOI NDËRTIMI I CENTRALEVE ME ERË NE MOZHUR

vjetroelektraneNga Ministria e ekonomisë të Malit të Zi është njoftuar se ka filluar ndërtimi i 23 centraleve me erë në Mozhur.

Investitori i punimeve, me vlerë rreth 40 milion euro, është kompania „Enemalta PLC“ nga Malta.

Prodhimi i pritur vjetor i energjisë elektrike në Mozhur është 100 GWh (gigavat orë), gjë që është, përndryshe, më se mjaftueshëm për nevojat vjetore të furnizimit të Ulqinit.

Në realizimin e këtij projekti merr pjesë edhe Banka europiane për rinovim dhe zhvillim (EBRD).

Komento

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top