Friday , January 15 2021
Lajmi i fundit

Qeveria: FLAMURI SHQIPTARË LEJOHET NË DASMA

min-za-ljudska-i-manjinska-prava-press-2312-2013-Bojana-Cupic-008Propozim Ligji për zgjedhjen, përdorimin dhe shfaqjen në publik të simboleve kombëtare definon përdorimin e tyre të lirë në dasma dhe në vetëqeverisje lokale në të cilat ndonjë popull është në mënyrë të konsiderueshëm i përfaqësuar, është deklaruar nga Ministria për të drejtat e njeriut dhe pakicave.

Është thënë që përdorimi privat i simboleve kombëtare në dasme dhe kremtimet tjera është i lejuar. “Ligji shkoj edhe një hap më larg, kështu që në hapësirat zyrtare të dedikuar për kurorëzime është i lejuar përdorimi i simboleve nacionale. Përveç kësaj përdorimi i simboleve në tubime publike përcaktohet me Ligjin për tubime publike”, shtohet nga kjo Ministri.

Komento

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top