Tuesday , May 21 2019
Lajmi i fundit

Qeveria: VËRTETOHET PROPOZIMI I PLANIT TË ZONËS BREGDETARE

Vlada, QeveriaQeveria e Malit të Zi, në mbledhjen e mbajtur të enjten, të cilën e drejtoi kryeministri Dushko Markoviq vërtetoi Propozimin e Vendimit për

Sjelljen e Planit Hapësinor Me Dedikim të Veçantë për Zonën Bregdetare të Malit të Zi me përfundim që të dorëzohet në Kuvendin e Malit të Zi për miratim me procedurë të shkurtuar.

Siç thuhet, plani i propozuar paraqet bazë për shfrytëzim të moderuar dhe të kontrolluar të hapësirës të të gjithë komunave bregdetare dhe potencialeve të saja, me ruajtje, mbrotje dhe përmirësim adekuat të mjedisit jetësor dhe trashëgimisë kulturore.
Plani sillet për periudhën deri në vitin 2030, për hapësirën me sipërfaqe 1.591 km2 në breg dhe 2.540 km2 në det dhe atë në komunat Ulqin, Herceg-Novi, Kotorr, Tivat, Budve dhe Tivar, si dhe për ujërat territoriale dhe ujërat e brendshme detare.

Komento

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top