Tuesday , June 22 2021
Lajmi i fundit

Shpendi i magjishëm dejka: LAJMËTARË I PRANVERËS NË KALA

CiopaDejka është një nga simbolet e Kalasë së Ulqinit. Ky lloj zogu, i gjatë 16-17 cm, është shumë besnike ndaj vendlindjes dhe vjen në të njëjtin vend ku edhe çeli.

Në Kala kjo ndodh rregullisht në fillim të pranverës, gjegjësisht më 20 – 21 mars, gjersa në fund të verës kthehet në jug të Afrikës.

Dejka i kryen të gjitha aktivitetet e veta në ajër, përveç çeljes së zogjve të vegjël. Fluturon rreth 190.000 kilometër në vit.

Hulumtuesit zbuluan se dejka e zezë është në gjendje të kalojë 10 muaj në ajër pa u ulur asnjëherë të vetme.

Komento

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top