Friday , June 5 2020
Lajmi i fundit

Solidariteti në Ulqin para 102 vitesh: ORGANIZOHET USHQIMI PËR 500 NXËNËS

Arkiv, ArhivaKomuna shkollore në Ulqin në vitin 1917 organizoi ushqimin për rreth 500 nxënës, shkruan më 17 maj gazeta “Cetinjske novine”.

Nxënësit, siç thuhet, gjatë pushimit të mëngjesit kanë fituar nga 100 gram bukë.

Nxitja për grumbullimin e parave për këtë aksion erdhi nga Komanda zonale e Austro-Hungarisë dhe në këtë mënyrë janë grumbulluar 3.035 kruna për ushqimin e nxënësve.

Komento

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top