Thursday , July 2 2020
Lajmi i fundit

Statuti i Ulqinit nga viti 1330: DOKUMENTET E VLEFSHËM VETËM ME NËNSHKRIM TË NOTARIT

Arkivi, Arhiva, Ulqini antik, Anticki UlcinjQytetet nuk mund të kuptohen pa qasje në rregullimin e tyre komunal dhe njohjen e strukturës së tyre të brendshme. Veçanërisht kjo ka të bëjë me qytetet mesjetare dhe qasjen në statutet e tyre të brendshme.

Statuti i qytetit të Ulqinit është krijuar në vitin 1330 dhe ka një sërë rregullash interesante të cilat kanë të bëjnë edhe me noterin e komunës.

Kështu në një nen thuhet se “dokumentet e shkruara me dorë nuk do të pranohen si të besueshëm, por vetëm ato të cilat, në bazë të zakonit të lashtë dhe statutit, i përpilon noteri i komunës”.

Komento

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top