Thursday , June 4 2020
Lajmi i fundit

Strategjia e turizmit kulturor të MZ: RËNDËSI NACIONALE PËR KALANË

Kalaja e UlqinitNë Mal të Zi në bazë të Draftit të Strategjisë për zhvillimin e turizmit të Malit të Zi me Planin e Veprimit deri në vitin 2023, do të formohet Agjencia për Zhvillimin e Turizmit Kulturor, në mënyrë që të krijohet bashkëpunimi i mirë në mes të sektorit kulturor dhe atij turistik, shkruan Portal Analitika.

Paralelisht me formimin e Agjencisë për zhvillimin e turizmit kulturor, do të themelohet Fondi për zhvillimin e prodhimeve turistike.

Sipas këtij dokumenti, Kalaja e Ulqinit ka rëndësi nacionale.

Resurs nacional kulturor i evidentuar është edhe kulti i Shën Vlladimirit.

Komento

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top