Thursday , December 3 2020
Lajmi i fundit

Tag Archives: Ada e Bunes

Feed Subscription

Fenomen në Ulqin: NEPËRKA E KUQE NË ADË

Neperka, Poskok

Ada e Bunës ka gjallesa të rralla të cilat janë të panjohura për ne dhe botën, ndër to edhe nepërka e kuqe (Vipera ammodytes). Ky gjarpër vetëm me emrin e vet është e njëjtë me të gjithë nepërkat tjera. Nuancat e ndryshme të ngjyrës së kuqe, e cila ndonjëherë varion edhe në vjollcë e bëjnë që ato që e takuan, ... Read More »

Ministria: TUROPERATORËT E NJOHUR BOTËROR DËSHIROJNË ADËN

Ada Bojana, Ada e Bunes

Sekretari shtetëror në Ministrinë e zhvillimit të qëndrueshëm dhe turizmit Predrag Jellushiq ka thënë se ndër investitorët ekziston interesimi i madh për Ulqinin. Ai për “Pobjeda” deklaroi se pret privatizim cilësor për NHT “Riviera e Ulqinit”. “Veçanërisht për investitorët është interesante Ada e Bunës, si dhe turoperatorëve botëror. Bëhet fjalë për turoperatorë të cilët kanë avio-flotë të konsiderueshme”, tha Jellushiq ... Read More »

Shpërblimet: PLAZHI MË I MIRË NË ADË TË BUNËS

Në organizim të Organizatës nacionale turistike të Malit të Zi është mbajtur ndarja e 11 e çmimeve vjetore për kontribut të cilësisë, afirmimit dhe promovimit të ofertës turistike të Malit të Zi “Wild Beauty Award 2015”. Në kategorinë e plazheve fitues i çmimit “Wild Beauty Award 2015” është plazhi Ada e Bunës. Në emër të Ndërmarrjes hotelerike-turistike “Riviera e Ulqinit” ... Read More »

Komuna: FRANCEZËT TË INTERESUAR PËR INVESTIME NË ADË

Fatmir Gjeka

Kryetari i Komunës së Ulqinit Fatmir Gjeka dhe bashkëpunëtorët e tij pritën në një takim pune udhëheqës të lartë të kompanisë AGN –AGENCIA nga qyteti frencez Cap D’age i njohur për   zhvillimin e turizmit nudistik në Francë dhe më gjerë. Ata shprehën interesimin e tyre  për dhënien në koncesion në afat të gjatë të ishullit Ada dhe investime të mëdha ... Read More »

Në Adë: HAPET GREEN CULTURE FEST

Ada e Bunes, Ada Bojana

Në prani të numrit të madh të pjesëmarrësve, në Adë mbrëmë u hap Green Culture Fest (GFC), i treti me radhë. „Ky manifestim jep mundësinë që bukuritë natyrore të Ulqinit të dalin në pah, si dhe të zgjatjes se sezonit turistik me promovimin e resurseve natyrore“, tha kryetari i komunës së Ulqinit Fatmir Gjeka. Ai shtoi se ekonomia e gjelbër ... Read More »

NHT „Riviera e Ulqinit“: ADA THEU TË GJITHË REKORDET

Ada Bojana, Ada e Bunes

Nga Ndërmarrja hotelerike turistike “Riviera e Ulqinit” kanë njoftuar se janë shumë të kënaqur me vizitë, e cila është për 20 për qind më e mirë se vitin e kaluar. “Kapacitetet tona në Plazh të madh dhe Adë janë të mbushur nga qershori. Ada i theu të gjithë rekordet. Shumë më i mirë ishte edhe konsumi jashtë pansionit”, ta për ... Read More »

Sonte ne Adë: FILLON FESTIVALI I MUZIKES ELEKTRONIKE

Ada

Festivali i muzikës elektronike “Groovy Castel Nuovo Open Air 2015”, në produksion të asociacionit të DJ-ve me të njëjtin emër, fillon sonte në rëren e Adës së Bunës. Në tre ditët dhe netët e ardhshme te aventurës fund javore, ne DJ pultin Gecko Positive House, do te performojnë 20 artistë nga Zvicra, Gjermania, Serbia dhe Mali i Zi, nder te ... Read More »

Sot fillon incizimi i filmit: “ERA” NË ULQIN

Film

Shtëpia e produksionit “Monkey production” dhe “Cinnamon production” fillojnë sot në Ulqin incizimin e filmit me metrazh të gjatë “Era” në regji të Tamara Drakuliq dhe me skenar të Ana Rodiq. Filmi në tre javët e ardhshme do të incizohet në hapësirën e Adës, Kripores dhe Valdanosit. “Tërë filmin dëshirojmë të ja dedikojmë ruajtjes së natyrës së Adës së Bunës ... Read More »

Rasti Ada: MAKINA I TAKON PROKURORIT TË LARTË SHTETËROR

Ivica Stankovic

Nga Prokuroria e lartë shtetërore është njoftuar se makina me targa PG-CG 020, të cilën dje në Adë e fotografoi gazetari Marko Milloaçiq, i takon prokurorit të lartë shtetëror. Është thënë po ashtu se sipas Rregullores për kushtet dhe mënyrën e përdorimit të mjeteve transportuese në pronësi të Malit të Zi, ai mund të përdor mjetin 24 orën në ditë ... Read More »

Scroll To Top