Wednesday , October 28 2020
Lajmi i fundit

Tag Archives: Aleanca Qytetare

Feed Subscription

AQ: NË FUNKSION VETËM NJË SHQIPTAR

Boris Raonic

Aleanca qytetare (AQ) ka vlerësuar si drastik faktin që prej më shumë se 31 mijë përfaqësues të popullit shqiptar në Mal të Zi, në pozita udhëheqëse në pushtetin ekzekutiv është i punësuar vetëm një përfaqësues i kësaj kombësie. “Në këtë mënyrë dërgohet mesazhi që shteti nuk dëshiron në mënyrë strategjike të zgjidh këtë çështje, por që partia më e fortë ... Read More »

AQ: PËRFAQËSIMI SHQETËSUES NË ORGANET EKZEKUTIVE

Aleanca Qytetare

Hulumtimet e zhvilluara nga Aleanca Qytetare, kanë treguar rezultate alarmante lidhur me përfaqësimin e pakicave në pozita udhëheqëse në pushtetin ekzekutiv. Ndër 110 postet drejtuese në Qeverinë e Malit të Zi (Kryetari, Nënkryetari, ministrat, drejtorët e drejtorive, shefa kabineti dhe këshilltarë të Kryeministrit, Sekretari i Përgjithshëm dhe zëvendësit e tij, asistentë dhe këshilltarë) në asnjërën prej tyre nuk ka pjesëtarë ... Read More »

AQ: PADIA E POLICISË VETËM NDAJ MOGUL-it

Xhemal Peroviq, Dzemal Perovic

„Ju lajmërojmë që Drejtoria e policisë gjatë vitit 2012 nuk ka dorëzuar asnjë padi për kundërvajtje për arsye të mosmbajtjes së shiritit të dukshëm me shkrimin – redar“, është lajmëruar nga ky institucion në kërkesë të Aleancës qytetare (GA). Ky hap është ndërmarr sepse policia e Ulqinit nga mesi i qershorit, mbas performancës të cilin e organizoj MOGUL-i para portës ... Read More »

Boris Raoniq: NË ULQIN – NJERËZIT PA FRIKË NGA AUTORITETI!

Një nga aktivistët më të njohur joqeveritar në Mal të Zi, udhëheqësi i “Aleancës Qytetare”, Boris Raoniq, ishte i kënaqur të premten si aktivistët e Monitorin grupit Ulqin (MOGUL-it), në krye me drejtorin ekzekutiv Xhemal Peroviq, janë paraqitur në Gjykatën themelore. Drejtoria e policisë ka ngritur padi penale ndaj udhëheqësve të kësaj organizate joqeveritare më me ndikim në Ulqin për ... Read More »

AQ: NË ULQIN I GJYKOHET ATYRE QË LUFTOJNË KUNDËR ANARKISË

“Edhe pse i përkasim radhës së demokracive të reja dhe të pazhvilluar, pa traditë demokratike, Mali i Zi tregon trend pozitiv në maturimin politik, megjithëse të thurur me mangësi serioze. Principet demokratike arrihen në mënyrë evolutive dhe duhet të jemi të vetëdijshëm për faktin që shoqëria malazeze mbas periudhës shumëvjeçare të tranzicionit akoma është në procesin e konsolidimit të demokracisë”, ... Read More »

Scroll To Top