Thursday , July 2 2020
Lajmi i fundit

Tag Archives: ALi Salaj

Feed Subscription

Ali Salaj: FENOMENOLOGJIA E PARTIVE POLITIKE SHQIPTARE

Ali Salaj

Autori i librit me titull “Demokracia dhe partitë politike shqiptare në Mal të Zi” Qani Osmani, realizoi një studim të gjithanshëm nga fusha e demokracisë dhe partive politike, i cili krahas dimensionit sociologjik, merret edhe me rolin e tyre politik. Autori ka arritur të zbërthejë në mënyrë shkencore dukurinë e partive politike që nga paraqitja dhe zhvillimi i tyre e ... Read More »

Ali Salaj: VËSHTRIM MBI FILMIN DOKUMENTAR TË AUTORIT HAXHI SHABANI

Ali Salaj

  Filmi dokumentar “Ndërmjet” i autorit Haxhi Shabani nis si një homazh për shqiptarët në Malin e Zi. Filmi që në sekuencat e para, me shfaqjen e dyerve të mbyllura të shtëpive, na sugjeron gjendjen aktuale të këtij komuniteti, i cili dita-ditës po shpërngulet duke e rrudhur hapësirën e vet etnike. Përmes opinioneve të njohësve të mirë të fushave të ... Read More »

VOA: Pozita e gruas shqiptare në Mal të Zi

Ali Salaj, Hadixha Gjoni

Pozita e gruas shqiptare në Mal të Zi, si në politikë ashtu edhe në postet publike, është në nivelin më të ultë në rajon. Studimet dhe sondazhet e ndryshme vendore dhe ndërkombëtare tregojnë për një diskriminim të grave shqiptare si në pushtetin vendor ashtu edhe në atë qendror. Ndërkohë, gratë shqiptare në Mal të Zi kërkon hapësirën e nevojshme për ... Read More »

Zëri i Amerikës: PARTITË POLITIKE SHQIPTARE NË MZ

Formimi i shumë partive politike nga radhët e shqiptarëve në Mal të Zi, ka shkaktuar pakënaqësi dhe reagime të shumta në opinionin publik. Analistët vlerësojnë se këto parti, që veprojnë të ndara dhe të përçara e kanë çorientuar elektoratin shqiptar. Ata nuk e përjashtojnë mundësinë që në një të ardhme, kjo shpërndarje e votës nëpër disa parti, të rrezikojë përfaqësimin ... Read More »

Ali Salaj: PSE PO HALLAKATET NIK GJELOSHAJ!?

Deputeti nga Malësia, Nik Gjeloshaj, prej botës së tij të mbyllur virtuale në Facebook, “i mbrojti” nga unë deputetët nga Ulqini, Genci Nimanbegu dhe Dritan Abazoviqi. “I mbrojti” Nika dy personalitete që nuk hynë aksidentalisht në politikë si dhe nuk u konvertuan në deputetë me votat e partive të tjera. Nimanbegu dhe Abazoviqi nuk kanë nevojë për sufler sepse ata ... Read More »

A.Salaj: LOBI SHQIPTAR NË SHBA SHPËTON “KOHËN JAVORE”

“Koha javore” si e vetmja gazetë në gjuhën shqipe në Mal të Zi kaloi nëpër disa faza të ndjeshme dhe të rrezikshme për ekzistencën e saj. Ajo kërcënohej vazhdimisht me reduktimin dhe mbylljen e saj, kurse së fundmi u përfshi në pakon e falimentimit të SHAGBG “Pobjeda”,e cila për 13 vjet e menaxhoi në mënyrë jotransparente këtë medie të pakicave. ... Read More »

A.Salaj: ULLISHTA E VALDANOSIT‏

Valdanos

Ullishta e Valdanosit në bregdetin e Ulqinit, e cila është ndër më të njohurat në Mesdhe, është pothuajse e shkatërruar si pasojë e çështjes së pronësisë. Ullishta gjatë viteve të kaluara ishte në menaxhimin e ish-Ushtrisë Jugosllave, e cila planifikonte të ndërtonte një bazë të madhe ushtarake në Adriatik. Ullishtarët dhe shoqatat civile sot shprehin shqetësimin me gjendjen e krijuar ... Read More »

Grupi punues: KUVENDI TË PAGUAJ KOHËN JAVORE

Kuvendi (2)

Kuvendi i Malit të Zi duhet të financojë të përjavshmen në gjuhën shqipe “Kohën javore”, e cila do të botohej në kuadër të Këshillit kombëtar të Shqiptarëve. Ky është përfundimi i Grupit punues të Parlamentit të cilin në procedurë parlamentare e çuan kryetari i Grupit punues Genci Nimanbegu dhe anëtarët e këtij trup, deputetët Dritan Abazoviq dhe Predrag Sekuliq. Me ... Read More »

Zëri i Amerikës: KALAJA E ULQINIT, MONUMENT I TRASHËGIMISË KULTURORE

Kalaja, Stari grad

Kalaja e Ulqinit vlerësohet ndër monumentet më të bukura të trashëgimisë kulturore jo vetëm në rajon por edhe në Adriatik, ku pjesët më të vjetra të mbetura nga bedemat e saj datojnë që nga koha ilire. Njohësit e trashëgimisë shprehin shqetsimin që ky objekt i një rëndësie të veçantë kulturore, ende nuk është përfshirë në listën e objekteve kulturore të ... Read More »

Scroll To Top