Saturday , February 27 2021
Lajmi i fundit

Tag Archives: Ana e Malit

Feed Subscription

Rexhep Lleshi: 12 VJET TË SHKOLLËS SË RE NË KRYTHË

1902013_854025454643660_3717329878263433683_n

Në fshatin Krythë të Anës së Malit, komuna e Ulqinit, pranë rrugës magjistrale Katërkollë – Ulqin, është Shkolla katër klasëshe, paralele e ndarë e Shkollës fillore ”Bedri Elezaga”.Sipas Kronikës, kjo shkollë u themeluar në vitin 1929, kur u hapen shkollat fillore në Selitë dhe Sukubinë. Fillimisht shkolla punoi në shtëpi private. Në vitet e 30-ta të shekullit kaluar, në at ... Read More »

A.Bardhi: EPITAFËT OSMAN NË ANË TË MALIT

Shtoder

Treva e Anës së Malit shtrihet nga ura e vjetër e Bunës e deri te Ura e Mërkotit, përgjatë bjeshkës së Rumisë e deri në kepin e liqenit të Shasit duke e përfshirë këtë të fundit, më pas vazhdon duke u ngjitur përgjatë lumit Buna prej vijës së Liqenit të Shasit deri të ura e vjetër e Bunës. Historia e ... Read More »

Pasojat e „Elides“: RRËNOHEN PULLAZET, STALLAT, SERAT…

Ana e malit (4)

Era e fortë veriore e cila ka fryrë mbrëmë në zonën e Anës së Malit ka shkaktuar shumë dëm vendasve. Pjesërisht janë prishur pullazet në dhjetëra shtëpi, sidomos stallat, serat dhe të mbjellurat. Në sanimin e pasojave të erës, e cila kishte fuqinë e stuhisë dhe e cila është quajtur në komentet e vendasve të kësaj zone “Elida”, punuan sot ... Read More »

Fshati Bojk: UJI I PIJSHËM SHKAKTOI PROBLEME BANORËVE

Bojku, Bojke

Një pjesë e madhe e banorëve të fshatit Bojk në zonën e Anës së Malit kishin të dielën vështirësi, probleme me bark dhe dhimbje koke. Mirëpo, gjithçka kaloi pa pasoja të rënda, mëson Portali Ul-info. Analizën që do ta bëjnë bakteriologët nga Shtëpia e shëndetit në Ulqin do të tregojnë cilët janë arsyet e kësaj dukurie. Por, që tani është ... Read More »

Mr. Sabri Salaj: QYTEZA E KATËRKOLLËS

Sabri Salaj

Qyteza e Katerkollës, si pjesë e sistemit administrative të Komunës së Ulqinit, shtrihet në  Rajonin e Anës së Malit me një territor në të cilën gravitojnë mbi 20 fshatra me një popullsi mbi 6 mijë banorë, ku përfshirë migrimin dhe emigrimin kap një shifër mbi 30 mijë banorë. Rajoni i Anës së Malit  shtrihet në një fushë të begat pjellore ... Read More »

Ana e Malit: BURIMET E UJIT TË PIJSHËM TË HELMUAR

Fshatrat e Anës së Malit Shtegvash, Muçaj, Kravari naltë dhe i poshtëm, Gjonaj dhe Rashtish nuk kanë telefoni fikse dhe internet, por rreth një mijë e gjysmë banor të kësaj Bashkësie lokale kanë problem shumë më të madh se këtë – të gjashtë burimet e ujit të pijshëm janë krejtësisht të parregullt. Këtë e vërtetoj analiza themelore, të cilën laboratori ... Read More »

Manifestimi në Katërkollë: DITA E SHEGËS, PËR TË DYTËN HERË

Rreth tridhjetë prodhues të shegës dhe agrumeve tjera kanë marrë pjesë të enjten në manifestimin “Dita e shegës” i cili u mbajt në Katërkollë. Vizituesit kishin mundësi të blejnë shega, fiq, mandarina, ullinj, gështenja, si dhe të pinë lëngë shege. “Qëllimi parësorë i shoqatës sonë është që ky manifestim të bëhet tradicional dhe vendtakimi i prodhuesve dhe ekspertëve të bujqësisë ... Read More »

Futboll: Ekipi Ana e Malit në Milano të Italisë

Fituesi i turneut në futboll të vogël, të organizuar për nder të festës së Shën Ndout në Ulqin, ekipi  Ana e Malit, do të marrë pjesë në turneun ndërkombëtar në qytetin e Milanos, prej datës 11-14. 10. 2013. Ne këtë turne do të garojnë 16 ekipe nga shtete të ndryshme të Evropës. Ekipi i Anës së Malit do të përfaqësoj ... Read More »

Scroll To Top