Monday , August 10 2020
Lajmi i fundit

Tag Archives: Andrej Nikolaidis

Feed Subscription

Nikolaidis në Mostar: NË FUND TË SHTATORIT „POLIGONI“ I DYTË

Andrej Nikolaidis

Festivali regjional i letërsisë „Poligon“ do të mbahet në Mostar prej më 23 deri më 25 shtator dhe do të mbledh autorët e rëndësishëm nga regjioni, ndër të cilët do të jetë edhe shkrimtari malazez Andrej Nikolaidis dhe poetja Jovanka Ulareviq. „Do të diskutohet për rolin e autorit dhe artistit në dritën e ksenofobisë globale në rritje, terrorizmit, krizës së ... Read More »

Forumi gazetaresk: SHPËRBLEHET ANDREJ NIKOLAIDIS

Andrej Nikolaidis

Gazetari dhe publicisti nga Ulqini Andrej Nikolaidis është fitues i çmimit për kontribut në gazetarinë profesionale “Miodrag Vukmanoviq”, e cila iu dorëzua dje, në përfundim të Forumit të tretë gazetaresk të Podgoricës. Nikolaidisit iu dha shpërblimi “Miodrag Vukmanoviq”, për tekstin “Origjina e krimeve tona: kriminelët vranë, fituesit vodhën, mediet gënjyen”, i cili u publikua në portalin e Bosnjës zurnal.ba. Në ... Read More »

Mbas Londrës: NIKOLAIDIS MYSAFIRË NË AUSTRI

Andrej

Shkrimtari i njohur, Ulqinaku Andrej Nikolaidis nga mesi i këtij muaji ka qëndruar në Londër. Me këtë rast ai prezantoi botimi e romanit të tij “Nëntë” në gjuhën angleze, të cilin e publikoi shtëpia botuese Istros Books. Nikolaidis së shpejti do të udhëtojë në Vjenë ku do të prezantohet botimi gjerman i romanit “I biri”. Përkthimin në gjuhën gjermane të ... Read More »

Sukses: NIKOLAIDIS NË ANGLISHT, PROMOVIMI NË LONDËR

Andrej Nikolaidis Devet

Botimi në gjuhën angleze i romanit “Devet”(Nëntë) është publikuar pak kohë më parë në shtëpinë botuese Istros Books, nga Londra. Ky botues tashmë ka botuar romanet e Nikolaidisit “Sin”(I biri) dhe “Dolazak”(Ardhja). Së shpejti del edhe botimi i trilogjisë “Gjenerata e errët”(The Dark Generation) në kuadër të shtëpisë Istros Books, ndërsa të gjithë librat i ka përkthyer Vil Firth (Will ... Read More »

Zagreb: NIKOLAIDIS NË FESTIVALIN E LETËRSISË BOTËRORE

Andrej Nikolaidis

Shkrimtari nga Ulqini Andrej Nikolaidis merr pjesë këto ditë në Festivalin e letërsisë botërore i cili mbahet në Zagreb. Ai ishte një nga panelistët kryesor në tryezën e rrumbullakët “Mirësevini në shkretëtirën e postsocializmit”. Në këtë tubim të shkrimtarëve të zgjedhur merr pjesë edhe autori Ognjen Spahiq. Read More »

Çmimi “Mesha Selimoviq”: EDHE NIKOLAIDIS NË KONKURRECË

Andrej Nikolaidis

Shkrimtari nga Ulqini Andrej Nikolaidis ka hyrë në përzgjedhjen më të ngushtë për çmimin prestigjioz regjional “Mesha Selimoviq”. Ajo tradicionalisht, në fillim të shtatorit, jepet në Tuzllë gjat takimeve ndërkombëtare letrare “Cum grano salis”. Çmimi “Mesha Selimoviq” jepet për romanin më të mirë në zonën folëse të BdheH, Kroacisë, Malit të Zi dhe Serbisë, ndërsa Nikolaidis në konkurrencë hyri me ... Read More »

Përkthimet: NIKOLAIDIS NË ANGLISHT

Andrej - Copy

Romani i fundit “Nëntë” i bashkëqytetarit tonë Andrej Nikolaidis do të botohet së shpejti edhe në gjuhën angleze. Kjo vepër, përndryshe, është pjesa e tretë në trilogjinë e tij të cilën e përbëjnë edhe romanet “I biri”(Sin) dhe “Ardhja”(Dolazak). Libri flet për gazetarin cinik i cili zbulon se gjyshja e cila e ka rritur nuk është, në të vërtetë, gjyshja ... Read More »

Tuzla: NOMINOHET EDHE ANDREJ NIKOLAIDIS

Andrej - Copy

Për çmimin prestigjioz regjional “Mesha Selimoviq”, i cili ndahet në vendlindjen e shkrimtarit të njohur, këtë vit është nominuar edhe romani “Nëntë”(Devet) i shkrimtarit nga Ulqinit Andrej Nikolaidis. Në garë për këtë shpërblim do të jenë 15 shkrimtarë të njohur nga shtetet e krijuara në hapësirën e ish Jugosllavisë. Çmimi “Mesha Selimoviq” do të ndahet nga fillimi i shtatorit në ... Read More »

Libraria Arti: TË PREMTEN PREZANTIM NË PODGORICË

Të premten, më 29 maj 2015, në lokalet e Bibliotekës “RADOSLLAV LUMOVIQ” në Podgoricë, do të bëhet prezantimi i veprimtarisë botuese të Librarisë ARTI nga Ulqini me pronar Gazmend Çitakun. Me këtë rast si autor i kësaj shtëpie botuese do të paraqitet shkrimtari bashkëkohor ulqinak Jaho Kollari i cili publikut do t’i paraqitet me librin e tij më të ri ... Read More »

Scroll To Top