Thursday , October 22 2020
Lajmi i fundit

Tag Archives: Diaspora

Feed Subscription

Komuna: DIASPORA PËRKRAH PROJEKTET NË VENDLINDJE

Komuna e Ulqinit, Opstina Ulcinj

Kryetari i Ulqinit Z.Fatmir Gjeka dhe Shefi i kabinetit Mr. Met Gjoni pritën bashkëvendasin tonë Z. Caf Boga i cili jeton dhe vepron prej dekadash në SHBA. Kryetari Gjeka edhe njeherë i shprehu falenderime dhe mirënjohje diasporës tonë për angazhimin e saj në realizimin e projekteve të përbashkëta . Nënshkrimin e Memorandumit me Ministrinë e arsimit, Komunën e Ulqinit dhe Diasporën për ndërtimin e  shkollës në Sukubinë ai e cilesoi si fillim te bashkëpunimit që do të ... Read More »

Diaspora: NJË ULQIN I VOGËL NË NJUJORK

Ulcinj, Ulqin, Kalaja, Stari grad, Mala plaza, Plazi i vogel, Rana, Pristan

Që një Ulqin i vogël ndodhet në Shtetet e Bashkuara të Amerikës tregojnë të dhënat e fundit mbi numrin e diasporës. Në atë vend, nga territori i komunës së Ulqinit kanë emigruar rreth 4200 njerëz, të cilët shtëpinë e re, kryesisht, e kanë gjetur në Njujork. Tre të katërtat e Ulqinakëve që kanë emigruar jashtë shtetit jetojnë në Amerikë. Si ... Read More »

Scroll To Top