Saturday , November 28 2020
Lajmi i fundit

Tag Archives: Dritan Abazoviq

Feed Subscription

Abazoviq: DISA NË FORCË DËSHIROJNË PDS-në TA SJELLIN NË PUSHTET

Dritan Abazovic

Këshilltari i Lëvizjes qytetare URA në Kuvendin komunal të Ulqinit Dritan Abazoviq ka thënë se është e turpshme që disa drejtues të Forcës për interesa të veta tentojnë të shtyjnë PDS-në në pushtet. “Njëkohësisht nuk hezitojnë të keqpërdorin kolegët edhe pse të gjithë e dimë që ashensori në Kala është problem i zgjidhshëm dhe se kjo nuk është arsye e ... Read More »

Medenica iu përgjigj Abazoviqit dhe Gjurashkoviqes: “K1” DO TA GJYKOJË ZOGOVIQ

Medenica pergjigja

Kryetarja e Gjykatës supreme të Malit të Zi Vesna Medenica ka njoftuar deputetët Dritan Abazoviq dhe dr. Lilana Gjurashkoviq se rastin “K1” në të ardhmen do ta gjykojë gjykatësja e Gjyqit ekonomik Borjanka Zogoviq. Abazoviq dhe Gjurashkoviq më herët e njoftuan Medenicen me sjelljen e gjyqtares Millica Popoviq, si dhe përsëritën qëndrimin  avokatëve të komunës së Ulqinit se Gjykata ekonomike ... Read More »

Abazoviq: SHTRENJTIMI I KARBURANTIT ËSHTË VENDIM JOKUSHTETUES

Dritan Abazoviq

Deputetët e pavarur në Kuvendin e Malit të Zi, ndër të cilët është edhe Dritan Abazoviq kanë dorëzuar propozimin për vlerësimin e kushtetutshmërisë dhe ligjshmërisë të dispozitës së Qeverisë me të cilën është paraparë kompensim i veçantë prej 7 cent për karburant. Deputetët mendojnë se kjo dispozitë, të cilën Qeveria e ka miratuar me qëllim pagesën e kredisë për autostradën ... Read More »

Kuvendi: ABAZOVIQ NË TIRANË

Dritan Abazoviq

Nënkryetari i Kuvendit të Malit të Zi Sulo Mustafiq dhe deputeti Dritan Abazoviq marrin pjesë në takimet e Ad-hok Grupit punues dhe Këshillit të përhershëm të Kuvendit parlamentar të Procesit të bashkëpunimit në Europën juglindore – “PA SEECP”, i cili gjatë periudhës prej 16 deri më 18 prill, në kuadër të kryesimit të Republikës së Shqipërisë me këtë iniciativë, mbahet ... Read More »

Abazoviq: POLITIKAT SHTETMËDHA NUK KANË PËRKRAHJEN TIME

Dritan Abazovic

Nënkryetari i Lëvizjes qytetare URA Dritan Abazoviq ka thënë se politikat që kanë për qëllim krijimin e shteteve të mëdha nacionale nuk kanë përkrahjen e tij, njëjtë sikur nuk kanë asnjëfarë përkrahje as në shtetet fqinje. Ai në intervistë për “Dan” theksoi se deklarata e kryeministrit Edi Rama për bashkimin e Kosovës dhe Shqipërisë është interpretuar gabimisht. “Edhe Serbia dhe ... Read More »

Abazoviq: KRIPORJA ËSHTË BËRË PROBLEM EUROPIAN

Dritan Abazoviq

Deputeti i Lëvizjes qytetare URA Dritan Abazoviq ka thënë sot në Kuvend se qasja e papërgjegjshme e pushtetit malazez ndaj Kripores dhe ndaj tërë kësaj zone mund të bllokojë negociatat integruese të Malit të Zi me Bashkimin evropian. Ai pyeti ministrin e punëve të jashtme Igor Llukshiq se a është i njoftuar me qëndrimin vendeve më të rëndësishme të BE-së, ... Read More »

Aktivitetet ndërkombëtare: ABAZOVIQ NË TRE TUBIME TË MËDHA

Dritan Abazi

Deputeti i Lëvizjes qytetare URA, Dritan Abazoviq, ka marrë pjesë këtë javë në tre tubime të mëdha ndërkombëtare. Ai fillimisht në Bruksel ishte pjesë e programit elitar TILN (Transatlantic Iniciative Leaders Network), të cilin për 20 lider të Europës dhe nga SHBA e organizoi „German Marshal Fond“ nga Uashingtoni. Me këtë rast Abazoviq kishte bisedime me parlamentarët europian, si dhe ... Read More »

Abazoviq: HUMBËSA, MJAFT MË ME INTRIGA!

Dritan Abazovic

“Muhabetet rreth rikompozimit të skenës politike në Ulqin i shpjegoj si frutë i ambicionit të një sërë humbësish politik të cilët me çdo kusht dëshirojnë të kapin pushtetin, ‘revitalizojnë’ pozitat e veta margjinale, si dhe të mbrojnë interesat e veta personale të cilët ndërlikohen me hetimet e reja. Dëshiroj menjëherë të them dhe të theksojë se daljen eventuale të këshilltarëve ... Read More »

Tubimi i liderëve: ABAZOVIQ NË BRUKSEL

Dritan Abazoviq, Dritan Abazovic

Deputeti i Lëvizjes qytetare URA, Dritan Abazoviq, do të qëndrojë ditët e ardhshme në Bruksel në programin elitar TILN (Transatlantic Iniciative Leaders Network, Inciativa e rrjetit të liderëve transatlantik) të cilin për 20 lider nga Europa dhe SHBA e organizon “German Marshal Fond” nga Vashingtoni. Gjatë  programit i cili ka për qëllim harmonizimin e politikave të SHBA-së dhe Europës, pjesëmarrësit, ... Read More »

URA e Abazoviqit: KONGRESI THEMELUES TË SHTUNËN

URA

Këshilli iniciues i Lëvizjes qytetare solli vendimin që emri i kësaj parti të jetë Aksioni i bashkuar reformues (URA). Kogresi themelues do të mbahet të shtunën, më 14 mars.“Lëvizja qytetare URA është krijuar me unifikimin e disa organizatave dhe mbetet i hapur për të gjithë grupimet dhe individët të cilët ndajnë vlerat e demokracive të zhvilluara, qartësisht është e drejtuar ... Read More »

Scroll To Top