Wednesday , October 16 2019
Lajmi i fundit

Tag Archives: Eurofond

Feed Subscription

MANS: BAROVIQI SHTIU NË BORXH KRIPOREN NJË MILION EURO NË VIT

Veselin Barovic

Rrjeti për afirmimin e sektorit joqeveritar (MANS) ka njoftuar se prej vitit 2005 e deri në fund të vitit 2013 humbja e pambuluar e Kripores është rritur për 7,7 milion euro. Shtinte Në këtë periudhë këtë ndërmarrje më të vjetër në Ulqin e ka drejtuar Eurofondi, të cilin e kontrollon biznesmeni Veselin Baroviq. MANS thotë se paketën fillestare të aksioneve ... Read More »

Kriporja: BAROVIQ ANKOHET NË GJYKATËN KUSHTETUESE

Veselin Barovic

Para Gjykatës kushtetuese të Malit të Zi do të shqyrtohet padia të cilën Eurofondi e inicioi për vlerësimin e kushtetueshmërisë dhe ligjshmërisë së Vendimit për ndryshimin dhe plotësimin e Planit hapësinor të Malit të Zi i cili ka të bëj me Kriporen, shkruan „Dan“. Kuvendi i Malit të Zi në vitin 2012, me iniciativë të MANS-it, solli vendimin me të ... Read More »

Gjykata ekonomike: NDËRPRITET PROCESI PËR KRIPORE, PRITET QËNDRIMI I QEVERISË

Solana Ulcinj

Në Gjykatën ekonomike në Podgoricë është ndërprerë procesi në kontestin i cili është iniciuar në bazë të padisë së Kripores “Bojo Sekuliq” kundër shtetit. “Eurofondi” i cili drejton këtë kompani ka kërkuar që t’i pranohet e drejta e pronësisë ose ti paguhen 200 milion euro. Kjo do të varet nga qëndrimi i Qeverisë se a është dhe në cilën pjesë ... Read More »

Kriporja: EUROFONDI ANKOHET NË STRASBURG

Solana

Eurofondi ka dorëzuar në Gjykatën europiane për të drejtat e njeriut në Strasburg ankesën kundër shtetit të Malit të Zi. Ky fond ankohet në vendimin e Kuvendit të Malit të Zi nga korriku i vitit 2012 me të cilin toka e përmendur e Kripores nuk mund të jetë tokë ndërtimore, por përdorimi i saj mund të jetë vetëm për prodhim ... Read More »

Eurofond: KËRKOJNË QË TË JU PRANOHET PRONËSIA E KRIPORES

Kriporja, Solana

Dje në Podgoricë është mbajtur seanca përgatitëse gjyqësore sipas padisë së Eurofondit kundër shtetit të Malit të Zi me të cilën kërkojnë që të ju pranohet e drejta pronësore e Kripores. Pronarët e kompanisë pohojnë që me blerjen në bursë kanë paguar çmimin e tregut, dhe duan që e drejta e shfrytëzimit të kësaj ndërmarrje më të vjetër në Ulqin ... Read More »

Sindikata e Kripores: EUROFONDI DËSHIRON TA MBYLL FABRIKËN

Eurofondi nuk bëri asgjë për ta iniciuar prodhimin në Kripore, por të gjitha përpjekjet e tyre janë të drejtuar kah fikja e ndërmarrjes, ka deklaruar Sindikata e Kripores. Drejtori i Eurofondit, i cili menaxhon me Kriporen, Boisha Shotra tha dje që drejtuesit dëshirojnë të iniciojnë prodhimin, por që punëtorët nuk dëshirojnë të bashkëpunojnë. Miranoviq tha që problemi në Kripore është ... Read More »

Shotra: PUNËTORËT E KRIPORES REFUZUAN TË PUNOJNË

Kriporja, Solana, Greve, Strajk

Drejtori i Eurofondit Boisha Shotra deklaroi që disa muajt e mëparshëm kanë punuar në inicimin e prodhimit në Kripore, por që nuk kanë hasur në mirëkuptim të të punësuarve. “Punëtorët insistojnë që t’iu paguhen pagat e prapambetura, të cilat nuk i vejmë në pyetje, madje propozojnë që furnizimet me kripë të shiten të papërpunuara, si kripë industriale, derisa ne insistojmë ... Read More »

Fillon prodhimi në Kripore: GRUMBULLIMI I KRISTALEVE TË KRIPËS

Në Kriporen „Bajo Sekuliq“ në Ulqin javën e ardhshme duhet të filloi grumbullimi i 79 i kripës në mënyrë klasike. Drejtori ekzekutiv i Kripores, e cila ndodhet në falimentim klasik, Ratko Prentiq, ka deklaruar që këtë javë bëhet pranimi i punëtorëve sezonal të cilët do të punojnë në grumbullimin e kristaleve të kripës. Kjo ndërmarrje më e vjetër nga Ulqini, ... Read More »

Scroll To Top