Sunday , October 25 2020
Lajmi i fundit

Tag Archives: Gani Karamanaga

Feed Subscription

Në Qendër për kulturë: MBAHET PËRURIMI I LIBRIT TË DR. KARAMANAGËS

dr gani 2

Mbrëmbë në Galerinë e Qendrës kulturore në Ulqin MEXHLISI I BASHKËSISË ISLAME ULQIN, QENDRA KULTURORE ULQIN dhe BASHKIMI I KRIJUESVE SHQIPTARË NË MAL TË ZI organizuan përurimin e librit të autorit Gani Karamanaga “ Zgjimi”. Më së pari  Besim ef.Cura, imami i Xhamisë së Ranës, interpretoi një pjesë Kuranit-ashere. Mandej fjalët përshëndetëse i kanë pasur: Dr.Nail Draga, Arben ef.Halluni nga ... Read More »

Dr G.Karamanaga: VARREZAT E ULQINAKËVE NË SICILI

Gani Karamanaga

Ibrahim –Himo ( Kahraman) Kahramanaga i vjetër ka qenë djali i parë i Kahraman Kahramanagës. Ishte detar me emër. Ka lundruar me velanije nëpër Dëtin Mesdhe si edhe nepër Shqipëri dhe Mal të Zi. Përmendet në librat e autorëve të cilët kanë shkruar për detarinë e Ulqinit (Bahri Brisku, Maksut Haxhibrahimi, Hajro Ulqinaku, Sari Resulbegu…) Katanija është qyteti i dytë ... Read More »

Dr G.Karamanaga: Dy takime profesionale mjekësore në Strugë dhe Vlorë

Foto Vl.7

Shoqata e mjekëve shqiptarë në Maqedoni organizoi në Strugë me 31 tetor dhe 1 nëntor të këtij viti Takimin profesional mjekësor. Ky ishte manifestimi jubilar i XX. Në takimet e deritanishme  kanë marrë pjesë Dr. Zylfije Duraku, Dr.Flora Kurti Dr.Ganimete Hoxha , Dr.Fatmir Resulbegu dhe Prim.Dr.Gani Karamanaga. Në vitin 2015 ishin të pranishëm: Dr.Rexhep Kraja, Dr. Selim Ismaili dhe Prim.Dr.Gani ... Read More »

Prim.dr Gani Karamanaga: MATERNITETI NË ULQIN DO TË MBIJETOJË

Gani Karamanaga

Materniteti ka qenë ëndrra e shumë gjeneratave, mjekëve, si edhe nënave që të lindin në vendin e tyre. Pas vitit 1945 në lokalitetin e hotelit “Jadran” në gadishullin Suka u propozua që ky objekt të transformohet në Spital të Përgjithshëm me Maternitet, por nuk pati mirëkuptim për këtë ide. Në atë kohë të gjithë ulqinakët lindnin në Tivar dhe në ... Read More »

Në Podgoricë: TË ENJTEN PROMOVIMI I LIBRIT I DR KARAMANAGES

Gani Karamanaga

Në Bibliotekën popullore “Radosav Lumoviq” në Podgoricë të enjten, më 1 tetor, do të prezantohen librat “Kujtimet e një mjeku” dhe “Materniteti në Ulqin” e prim. Dr. Gani Karamanaga. Për këto libra do të flasin akademikët Goran Nikoliq, publicisti Amer Ramusoviq, prof. dr. Snezhana Raspopoviq, mr Ramo Braliq, drejtori i Fondit për pakica Safet Kurtagiq, dhe vet autori. Promovimi fillon ... Read More »

Dr Karamanaga: TAKIMI ME ISH KRYEPARLAMENTAREN E MALIT TË ZI

Gani Karamanaga

Me shumë vështirësi e gjeta numrin e celularit të Zonjës  Vesna Peroviq, e cila ka qenë Kryeparlamentarja e Kuvendit të Malit të Zi. Menjëherë iu kujtua takimi  të cilin e kemi bërë në emër të Shoqatës së mjekëve të Ulqinit me 5 tetor të vitit 2001 në kabinetin e saj në Podgoricë. Këtë delegacion e kanë përberë: Dr.Sadije Hollaj, Dr.Milan ... Read More »

Dr Gani Karamanaga: XHAMIA E METERIZIT

Kisha ortodokse Ulqin

  Menjëherë në hyrje të Kalasë së Ulqinit bie në sy kisha ortodokse. Ajo është ndërtuar në fillim të shekullit XX në vendin ku deri atëherë ka qenë Xhamia e Meterizit. Është e vërtetë se kjo kishë është ndërtuar me gurët të cilët i kanë marrë prej bedenit të Kalasë. Gjithashtu me këto gur është ndërtuar edhe shtëpia e Simo ... Read More »

Përurimi i librit të dr Karamanages: “DIELLI, DETI, SHËNDETI” NË TIRANË

Gani Karamanaga

Në kuadër të festave të nëntorit dhe 101 vjetorit të pavarësisë të Shqipërisë  Universiteti Kristal në vazhdimësi të aktiviteteve shkencore, me datën 26.11.2013 dhe  nën kujdesin e presidentit Ahmet Muçaj promovoj librin “Dielli, deti, shëndeti -përmbledhje e punimeve kërkimore dhe shkencore” t autorit ulqinak Dr Gani  Karamanaga. Para një auditoriumi ku ishin prezentë  mjekët nga Klinika Universitare për sëmundjet e mushkërive në ... Read More »

Prim.dr Gani Karamanaga: PELOIDI (BALTA SHËRUESE MINERALE)

Ulqini gjendet në pjesën më juglindore të bregdetit Adriatik. Klima e Ulqinit është detare-subtropike. E karakterizojnë faktorët e shumtë natyrorë shëndetësorë. Në këte tekst do bëhet fjalë për peloidin (balta minerale shëruese). Gjendet në lokalitetin e Zogajve, Shtojit, është shumë e yndyrshme dhe me ngjyrë të zezë, me një strukturë koloide të lehtë. Ph 8,4-8,5 me shije të njelmët, me ... Read More »

Scroll To Top