Thursday , October 22 2020
Lajmi i fundit

Tag Archives: greva

Feed Subscription

Resulbegoviq: NDOSHTA TUBOHEMI PRAPË PARA „OTRANTIT”

Strajk, Otrant, Greva

Kryetari i Këshillit grevist të punëtorëve të hotelit “Otrant” Amir Resulbegoviq ka thënë se në rastin e heshtjes së organeve kompetente shtetërore, ai dhe kolegët e tij prapë do të tubohen para portës së këtij objekt në Plazhin e madh. “Jemi të njoftuar se prokuroria me kërkesë të Komisionit për kontroll dhe përcjellje të procesit të privatizimit në Kuvendin e ... Read More »

Ujësjellësi: VITIN E RI E PRESIN NË NDËRMARRJE?

Greva, Strajk, Ujesjelles dhe kanalizimi, Vodovod i kanalizacije

Organizata sindikale e Ndërmarrjes publike “Ujësjellës dhe kanalizime” ka deklaruar që në prag të festës së Vitit të ri do të fillojë grevën e përgjithshme për shkak të gjendjes së dobët materiale. “Nuk është respektuar marrëveshja të cilën e kishim me drejtuesit e komunës. Borxhi ndaj nesh është 7 paga dhe shpenzimet e udhëtimit për tre vite, ndërsa kontributet nuk ... Read More »

Kriporja: TË PREMTEN PROTESTË PARA KOMUNE

Kriporja, Solana

Organizata sindikale e Kripores ka paralajmëruar që të premten, në ora 10, para ndërtesës të komunës së Ulqinit, do të organizoi protestë paqësor. “Qëllimi i kësaj proteste është apeli ndaj përgjegjësve në fabrikë, organeve komunali dhe shtetit që ndërmarrin aktivitetet për mbrojtjen e të drejtave të punëtorëve të Kripores dhe ruajtjen e njërës nga fabrikat më të vjetra me rëndësi ... Read More »

Sindikata e RTV Ulqin: GREVA E PARALAJMËRUAR SHTYHET PA AFAT

Ulqin, Ulcinj, Panorama

Organizata sindikale e Radio-televizionit Ulqin ka lajmëruar që greva, e cila është dashur të filloj të martën, është shtyrë në kohë të pacaktuar. „Këtë hap e ndërmorën sepse pjesërisht janë plotësuar kërkesat tona. Në kontakt me kryetarin e komunës na është premtuar që edhe pjesa tjetër e kërkesave tona së shpejti do të realizohen“, është deklaruar nga kjo organizatë e ... Read More »

Sindikata: KËRKOJNË TAKIM ME CUNGUN

Sahat Kulla, Sahat Kula

Drejtuesit e Sindikatës komunale të Ulqinit kanë paralajmëruar që në fillim të javës së ardhshme do të kërkojnë takim me kryetarin e komunës Nazif Cungu. “Në atë takim do të kërkojmë zgjidhje për punëtorët e Radio-televizionit (RTV) Ulqin, të cilët nga e marta do të fillojnë grevën, nëse nuk realizohen kërkesat e tyre”, tha kryetari i SK Shefki-Keko Lamoviq. Të ... Read More »

Kriporja: PUNËTORËT KËRCËNOJNË ME GREVË

Organizata sindikale e Kripores i ka thënë udhëheqësisë së kësaj ndërmarrje më të vjetër në Ulqin që, nëse nuk i paguhen pagat sipas marrëveshjes, ato to të iniciojnë grevën prej 21 janarit. “Puna e vështirësuar shumëvjeçare ka arritur kulmin ditët e fundit. Marrëdhënia jokorrekte e udhëheqësisë ndaj të punësuarve dhe pagat e papaguara shumëvjeçare mbysin çdo shpresë që nga puna ... Read More »

RTV Ulqin: NGA NESËR GREVA PARALAJMËRUESE

Ulqin, Ulcinj, Panorama

Punëtorët e punësuar në emetuesin publik lokal “Radio televizioni Ulqin” kanë vendosur sot që të enjten të fillojnë grevën paralajmëruese. “Nëse kërkesat tona nuk plotësohen, për pesë ditë nisim grevën e vërtet”, nga deklaruan nga Organizata sindikale. Punëtorët kanë kërkuar nga Komuna e Ulqinit pagesën e dy pagave deri sot, dhe dy të tjera nga gjithsej 11 deri më 26 ... Read More »

Qendra për kulturë: NDËRPRITET GREVA E PUNËTORËVE

Qendra per kulture, Centar za kulturu

Mbas njëzet ditëve grevë të gjithë kërkesat e punëtorëve të Qendrës për kulturë janë plotësuar dhe ato të martën kanë vendosur të ndërprejnë shprehjen publike të pakënaqësisë së tyre. Atyre sot i ranë dy paga në llogari, ndërsa katër i fituan më herët. Mirëpo, ato në letrën dërguar kryetarit të komunës Nazif Cungu, kanë theksuar që në të ardhmën do ... Read More »

Qeveria pagoi parat për Qendër për kulturë: GREVA VAZHDON

Qendra per kulture, Centar za kulturu

Ministria e financave e Malit të Zi ka paguar të hënën 35 mijë euro komunës së Ulqinit, e këto mjete menjëherë janë paguar në xhiro-llogarinë e Qendrës për kulturë. Me këto para janë paguar edhe 3 paga të punëtorëve në këtë ndërmarrje publike. Paralajmërimi që këto para janë paguar sot ka sjell të hënën mbrëma ndërprerjen e grevës së urisë ... Read More »

UDSH: SJELLJA E TURPSHME E PUSHTETIT LOKAL

Mehmed Zenka

Unioni demokratik i Shqiptarëve është lajmëruar me rastin e grevës së punëtorëve në Qendër për kulturë me kumtesë për opinion të cilën e përcjellim: Unioni demokratik i Shqiptarëve e vlerëson të turpshme sjelljen e qeverisjes lokale në rastin e grevës së punëtorëve të Qendrës për kulturë. Të dalësh para punëtorëve dhe të thuash që mos të presin asnjë lloj ndihme ... Read More »

Scroll To Top