Saturday , June 6 2020
Lajmi i fundit

Tag Archives: Hotelet ne Ulqin

Feed Subscription

Bajraktari: TË SHKËPUTEN KONTRATAT E DËMSHME PRIVATIZUESE PËR HOTELE

Omer Bajraktari

Në redaksinë tonë mbërriti kumtesa e funksionarit të Lëvizjes qytetare Omer Bajraktarit, i cili përndryshe është menaxher i komunës së Ulqinit, e të cilën e përcjellim në tërësi. Kanë kaluar disa vite nga privatizimi i hoteleve të Ulqinit, saktësisht nëntë vite në rastin e hoteleve “Galeb” dhe “Lido”, si dhe 10 vite për hotelin “Mediteran”. Për këtë kohë, për disa ... Read More »

Ministria: NË ULQIN 30 HOTELE

Ulcinj, Ulqin, Kalaja, Stari grad, Mala plaza, Plazi i vogel, Rana, Pristan

Sipas të dhënave të Ministrisë së zhvillimit të qëndrueshëm dhe turizmit nga tetori i vitit 2014, në rivierën e Ulqin ka 30 hotele të cilët kanë gjithsej 2.020 dhoma, gjegjësisht 4.471 shtretër. Nga këto hotele asnjëri zyrtarisht nuk ka pesë yje. Gjashtë prej tyre kanë katër yje, shtatë kanë tre, 14 kanë dy, ndërsa tre kanë një yll. Më shumë ... Read More »

Vizita në hotele: NUMRI MË I MADH I MYSAFIRËVE NGA TREGJET LINDORE

Hotel Albatros

Ky sezon turistik ka treguar që ka ndryshuar shumë struktura e mysafirëve në hotelet tona dhe që tani mbizotërojnë mysafirët nga tregjet lindore. Këtu pik së pari mendohet në Çek, Rus, Polak dhe Sllovak, të cilët së bashku me turistët nga Kosova dhe Serbia, përbëjnë numrin më të madh të mysafirëve në hotelet e rivierës së Ulqinit. Ato, siç shihet ... Read More »

Postsezoni: DISA HOTELE JANË MBYLLUR, DISA PUNOJNË DERI NË MES TË NËNTORIT

Hotel Otrant

Hoteli “Belvi”, i cili punon në përbërje të Ndërmarrjes hotelerike turistike “Riviera e Ulqinit” të martën ka mbyll dyert, ndërsa nga mesi i këtij muaj e njëjta gjë do të ndodh me hoteli “Olympic” dhe Kompleksin e nudistëve “Ada e Bunës”. Është e sigurt që këtë muaj do të jenë të hapur hotelet “Otrant”, “Mediteran” dhe “Albatros”, derisa hoteli në ... Read More »

Hotelet: ÇMIMET NË RIKVERC

Riviera e Ulqinit, Ulcinjska rivijera

Nga e mërkura çmimet në objektet e Ndërmarrjes hotelerike-turistike „Riviera e Ulqinit“ do të jenë më ulëta. Kështu gjysmë pansioni në hotelin „Olimpik“ për person në vend të 33 do të jetë 31 euro, në „Belvi“ çmimi do të jetë katër euro më i ultë, 27 në vend të 31 euro, derisa çmimet e qëndrimit në vendbanimin nudistik Ada e ... Read More »

OT: MYSAFIRË PËR NJË TË KATËRTËN MË SHUMË SE VITIN E KALUAR

Plazhi i madh, Velika plaza, Panorama

Edhe të dhënat nga Organizata turistike tregojnë që sezoni në Ulqin ka mbërritur zenitin. Sipas informatave nga e premtja, në Ulqin zyrtarisht pushojnë 26 732 turistë, ose 23 për qind më shumë se në të njëjtën periudhë vitin e kaluar. Të gjitha llojet e akomodimit shënojnë rritje të rëndësishme në krahasim me vitin 2012. Kështu, për shembull, në hotele pushojnë ... Read More »

OT: MYSAFIRË 13 PËRQIND MË PAK SE VITIN E KALUAR

Plazhi i madh, Velika plaza, Panorama

Trendi negativ i vizitës së turistëve në rivierën e Ulqinit ka vazhduar edhe këtë javë. Siç është lajmëruar nga Organizata turistike, në Ulqin pushojnë 27704 mysafirë, apo 13 përqind më pak se në të njëjtën periudhë vitin e kaluar. Më të vizituar nga pushuesit janë kampet ku ka gati tre herë më shumë mysafirë se vitin e kaluar në të ... Read More »

OT: MYSAFIRË 15 PËRQIND MË PAK SE VITIN E KALUAR

Organizata turistike, Turisticka organizacija

Të dhënat e Organizatës turistike vërtetojnë që fillimi i kulmit të sezonit, të paktën kur bëhet fjalë për numrin e mysafirëve, është shumë më i dobët se vitin e kaluar. Siç deklaruan nga ky institucion, në fund të kësaj jave në Ulqin kanë pushuar 16308 mysafirë apo 15 përqind më pak se vitin e kaluar. Më të vizituar nga pushuesit ... Read More »

Nimanbegu për investitorët e hoteleve të rinj: PRESIN LIGJIN E RI PËR TË MOS PAGUAR ASGJË

Genci Nimanbegu

“Me ndryshimet e propozuara të Ligjit për rregullim hapësinor dhe ndërtim të objekteve është propozuar lirimi nga pagesa e komunalive i objekteve hipotetike”, tha në Këshillin për turizëm dhe planifikim hapësinor të Kuvendit të Malit të Zi deputeti i Forcës së re demokratike Genci Nimanbegu. Ai, siç shkruan “Dan”, tha që komuna e Ulqinit tashmë i lirojë investitorët për hotele ... Read More »

Scroll To Top